Čišćenje na kraju najma: 4 stvari koje stanari moraju znati

Čišćenje na kraju najma: 4 stvari koje stanari moraju znati

23 November 2021 0 Von admin

Srećom, vaš stanodavac ne može više odbiti od vašeg depozita od ukupne cijene usluge čišćenja na kraju najma.


Završetak čišćenja najma odnosi se na proces čišćenja nekretnine za najam prije iseljenja. Ne možete se iseliti bez čišćenja ili organiziranja nekretnine za najam, pogotovo ako još uvijek želite svoj sigurnosni polog natrag. Ako želite vratiti novac od depozita, morate slijediti određeni kontrolni popis koji će vas obavijestiti što morate učiniti prije iseljenja.

Evo popisa stvari koje trebate znati o kraju čišćenja zakupa:

1. Možete to učiniti sami ili neka vam to učini profesionalac

Imate izbor da sami izvršite čišćenje na kraju najma ili imate kraj zakupa čišćenje Melbournea profesionalci to rade umjesto vas. Vaša odluka ovisi o tome koliko vam je vremena ostalo do iseljenja. Ako imate agenta, vjerojatno će vam predložiti da pozovete profesionalca koji će obaviti čišćenje umjesto vas tako da ćete moći bez ikakvih problema vratiti svoj depozitni novac. Ali ako imate vremena i opreme, uvijek se možete odlučiti za to sami, pogotovo ako želite uštedjeti.

2. Cijena profesionalnog čišćenja nakon najma varira

Mnogi čimbenici mogu pridonijeti ukupnoj cijeni čišćenja zakupa. Neki od njih su razmotreni u nastavku.

  • Veličina i vrsta nekretnine za najam. Jedan od čimbenika koji utječu na cijenu završnog čišćenja stana je veličina i vrsta nekretnine za najam. Što je posjed veći, to će biti skuplje njegovo čišćenje.
  • Broj stručnjaka potrebnih za obavljanje posla. Još jedna stvar koja bi mogla utjecati na trošak je broj osoba potrebnih za čišćenje nekretnine. Ovisno o poslu čišćenja, možda će trebati jedna osoba ili tim ljudi da obavi posao.
  • Broj zadataka koje treba izvršiti. Ako je potrebno obaviti više zadataka tijekom čišćenja zakupa, to će vam biti skuplje. Na primjer, ako želite da se tepisi čiste parom, za to ćete morati platiti dodatnu cijenu. Svaki zadatak koji nije dio usluge čišćenja zakupa zahtijevat će od vas dodatnu uplatu.

3. Čišćenje na kraju najma ključno je za povrat pologa

Sigurnosni depoziti su obično ogroman novac. Mogu biti jedan mjesec ili dva mjeseca unaprijed najamnine, što znači da mogu biti tisuće dolara. Završetak stanarskog čišćenja uvijek možete obaviti sami, pogotovo ako želite vratiti svoj sigurnosni polog u cijelosti. Ali zapamtite da ako to učinite sami, to može biti vrlo zastrašujuće i problematično jer ćete biti zauzeti drugim stvarima kada se iselite.

Ako ne možete obaviti čišćenje na kraju zakupa, vaš će stanodavac unajmiti stručnjaka koji će dio vašeg sigurnosnog pologa upotrijebiti kao plaćanje svojih usluga. Ovo nije idealno za vas jer vaš stanodavac radije želi dobiti dobru uslugu čišćenja nego pokušati uštedjeti.

Srećom, vaš stanodavac ne može više odbiti od vašeg depozita od ukupne cijene usluge čišćenja na kraju najma. A ako vaš stanar zadržava vaš sigurnosni depozit unatoč tome što je temeljito očistio iznajmljenu nekretninu, imate razloga da ga tužite.

4. Morate ispuniti popis za provjeru čišćenja

Prije nego što se možete iseliti iz zakupljene nekretnine, morat ćete slijediti određeni popis za provjeru kako biste dovršili proces čišćenja. Ako ćete čišćenje obaviti sami, najbolje je zakazati ga prije datuma preseljenja kako biste imali dovoljno vremena.

Osoba koja sastavlja kontrolnu listu zadataka;  slika Glenn Carstens-Peters, putem Unsplash.com.
Osoba koja sastavlja kontrolnu listu zadataka; slika Glenn Carstens-Peters, putem Unsplash.com.

Agent za nekretnine će vam dati popis za provjeru. Vaš je posao pratiti to i očistiti svaki kutak nekretnine za iznajmljivanje kako bi izgledala na isti način kao prije nego što ste se uselili. Morate se pobrinuti da nekretnina za iznajmljivanje izgleda i miriše svježe. Svakako završite čišćenje nekretnine za iznajmljivanje unutar predviđenog datuma, tako da agent za nekretnine još uvijek može imati vremena pripremiti ga za razgledavanje ili kada se useli novi stanar.

Završne misli

Prije nego što preuzmete čišćenje na kraju zakupa, trebali biste znati da će vam biti od koristi ako se obavi kako treba i da ispunjavate sve uvjete navedene u ugovoru o najmu koji ste potpisali. Ako se to ne učini, teško ćete dobiti svoj depozit u cijelosti. Razmotrite ovdje spomenute ideje dok planirate i pripremate se za čišćenje.