Bostonski liječnik dobio ‚pljesak po zglobu‘ nakon što je zaspao tijekom operacije

Bostonski liječnik dobio ‚pljesak po zglobu‘ nakon što je zaspao tijekom operacije

10 November 2021 0 Von admin

Bostonski liječnik zaspao je u autu i nije se vratio na operaciju.


Dr. Tony Tannoury, 54, rekao je da je želio jesti prije operacije koju je trebao izvesti, izašao je van da zalogaj u svom autu, zaspao i više se nije vratio. Zapravo, liječnik se vratio tek sljedeći dan, a zahvat je morao obaviti netko drugi. Tannoury je voditelj kirurgije kralježnice na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Bostonu.

Tannouryju je sada naređeno da plati 5000 dolara jer je zaspao u svom autu kada je trebao ići na operaciju nakon što je priznao da se nije vratio s pauze za večeru. Incident se dogodio još 2016. godine, a disciplinski postupak trajao je pet godina, što je liječnička komisija kaže da ima veze s raznim problemima sa slučajem.

Prema disciplinskom zapisima, “Tannoury i njegov kolega ugurali su pacijenta kojem je bila potrebna hitna operacija gležnja u operacijsku salu u Bostonskom medicinskom centru oko 21:30. Tannoury, glavni kirurg, rekao je da je želio jesti prije operacije i izašao je van da zagrize u svom autu. Pacijent je obaviješten o situaciji, a glavni je specijalizant izveo operaciju nakon što je Tannoury to propustio.”

Bostonski liječnik dobio 'pljesak po zglobu' nakon što je zaspao tijekom operacije
Fotografija Anne Shvets iz Pexelsa

Naknadna istraga koju je obavio Massachusettsov odbor za registraciju u medicini uslijedila je ove godine i rezultirala je nalog za pristanak 25. listopada. Tannoury također mora završiti pet tečajeva stručnog usavršavanja, prema odboru, čija je misija „osigurati da samo kvalificirani i kompetentni liječnici dobrog moralnog karaktera imaju licencu za praksu u Commonwealthu Massachusettsa i da oni liječnici i zdravstvene ustanove u kojima su praksa pruža svojim pacijentima visok standard skrbi i podržava okruženje koje maksimizira visoku kvalitetu zdravstvene skrbi u Massachusettsu.”

U priopćenju za javnost s detaljima nalaza u ovom slučaju stoji: “Odbor ukoren Dr. Tony Tannoury, nakon što je u nalogu o suglasnosti priznao da je ostavio pacijenta u operacijskoj sali pod brigom glavnog specijalizanta dok je on bio ortopedski ortopedski pokrivač za hitne slučajeve, da nije bio prisutan na kritičnim dijelovima operacije kako zahtijeva bolnička politika i vratio se u bolnicu tek sljedećeg dana. Dr. Tannoury je također kažnjen s 5000 dolara i dužan je završiti bodove za kontinuirani profesionalni razvoj u profesionalizmu. Dr. Tannoury je prvi put dobio licencu za liječničku praksu u Massachusettsu 21. prosinca 2005. Trenutno se bavi medicinom u Bostonu. Također ima licencu za prakticiranje medicine u Maineu.”

Izvršni direktor George Zachos iz odbora odgovorio je na pitanja o vremenskom rasporedu, navodeći da je trebalo neko vrijeme da se utvrde sve činjenice slučaja. Nisu poduzete daljnje disciplinske mjere, poput suspenzije ili oduzimanja liječničke dozvole, jer je, prema nalogu, operacija završila u redu i nije bilo “dodatnih problema”.

„Kirurški ishod je bio pozitivan“, pojasnila je glasnogovornica BMC-a Jenny Eriksen Leary.

Ne vjeruju svi da je kazna dovoljna – osobito kirurzi koji rade u drugim državama. “To je samo poslovični udarac po zapešću”, rekao je dr. James Rickert, ortopedski kirurg iz Indiane. “Ne mogu vjerovati da, da je to odbor sastavljen uglavnom od pacijenata, ne bi imali mnogo strožu kaznu.”

Izvori:

Bostonski liječnik kaznio je 5000 dolara nakon što je zaspao u autu tijekom hitne operacije

Kirurg je kaznio 5.000 dolara jer je napustio operacijsku dvoranu da jede u autu – a zatim zaspao

Upisni odbor u medicini (BORIM)

Medicinski odbor Massachusettsa poduzeo disciplinske mjere – 21.10.21.